Hýgiene Concept Header_hu.png

Szeretnénk, ha jól érezné magát otthonában – most jobban, mint bármikor. Mindent megteszünk, hogy ez így is legyen. Tartós tisztítási és takarítási termékeink, okos technikáink és szakértelmünk azt a célt szolgálják, hogy a baktériumoknak, gombáknak, vírusoknak, és általában a fertőzésnek, esélyük se legyen. Felejtse el régi tisztítási, takarítási szokásait, és lépjen az otthoni higiéniában egy szinttel feljebb az alábbi technikák, tippek és eszközök segítségével! 

4 színű kódrendszer

4 színű kódrendszer

A színkódolású tisztítás mögött rejlő alapkoncepció: Jelölje különböző színekkel az elvégzendő feladatokat, a takarításra váró területeket, hogy elkerülje a keresztszennyeződéseket a baktériumokkal, gombákkal és vírusokkal.


Ez az egyszerű rendszer már jól bevált a profi takarítóknál is, például azoknál, akik kórházak vagy éttermek takarítását végzik. Ez utóbbi helyeken a keresztszennyezés megbetegedésekhez vezetne. Valószínűleg Ön sem szeretne a konyhában olyan törlőkendővel takarítani, amelyet korábban a WC-kagyló vagy a fürdőszobai csempék tisztítására használt. A kórházakban alkalmazott legjobb gyakorlatnak elég jónak kell lennie az Ön otthonában is.
 
4 Areas_hu.png

Ahhoz, hogy ez a rendszer jól működjön, különböző színű, könnyen azonosítható törlőkendőket kell hozzárendelnie minden egyes területhez. Ez a higiénikus takarítási rendszer alkalmazható minden, az egyes területeken használt tisztítóeszközre, a mikroszálas törlőkendőktől a súrolószivacsokig.

A törlőkendők, szivacsok rendszeres cseréje

A törlőkendők, szivacsok rendszeres cseréje

Mivel a baktériumok, vírusok és gombák nagyon jól szaporodnak nedves környezetben, fontos, hogy a munka után hagyja a tisztítóeszközöket jól megszáradni, és rendszeresen mossa ki, vagy cserélje ki a törlőkendőket, szivacsokat stb.

Az összes Vileda törlőkendő és szivacs nagyon tartós, és 60 °C-os hőmérsékleten is mosható.

A környezetbarát takarítás és tisztítás azzal kezdődik, hogy többféle háztartási tisztítóeszközt használunk, és azokat, akár együtt rendszeresen kimossuk.
 
INT_Hygiene-concept_page-banner.jpg

Számos fertőző betegség a kezünkön keresztül terjed. Ezért fontos, hogy a kezét tisztán tartsa és ápolja.

Maximális kényelem és biztonság

Maximális kényelem és biztonság

Miben segíthetnek a kesztyűk?

Az egyszer használatos kesztyűk viselése segít a takarításban. Ön ugyanis így tudatában van annak, amit a kezével csinál, és kevésbé valószínű, hogy kesztyűs kézzel megérinti az arcát. Ez azt jelenti, hogy a felületekre tapadó és onnan a kezünkre kerülő kórokozók nem juthatnak el a szájhoz, a szemhez vagy a test más érzékeny területeihez.

Az eldobható kesztyűk használata a legjobb választás az érzékeny területek (pl. WC) takarításakor, illetve a fertőző vagy kellemetlen szennyeződések (pl. hányás vagy kutyaürülék) eltávolításakor.
Az eldobható kesztyűket közvetlenül használat után a szemetesbe kell dobni.
 

Tiszta kéz és tiszta otthon

Tiszta kéz és tiszta otthon

 
INT_Hygiene-concept_page-banner_turbo-hands-clean.jpg

A kézhigiénia a biztonságos otthon fontos feltétele.
Ezért a Vileda innovatív padlótisztító rendszereit kéz nélküli tisztításra terveztük.

A Vileda Turbo felmosó lehetővé teszi a kéz nélküli kicsavarást. Az Ön keze mindig tiszta és száraz marad.
 

A baktériumok akár 99%-ának eltávolítása vízzel

A baktériumok akár 99%-ának eltávolítása vízzel

 
99Pclaim on floor_hu_v2.jpg

Csak egy gyors felmosás vagy portörlés? Ilyen volt a takarítás tegnapig!

Csak egy gyors felmosás vagy portörlés? Ilyen volt a takarítás tegnapig!

A Vileda felmosófejek mikroszálasak, vagyis milliónyi apró szintetikus szálból állnak. Ahogy Ön nedvesen tisztítja a padlót, a sok apró szál fellazítja és fizikailag felszedi a szennyeződéseket a padlóról, emellett eltávolítja a baktériumok akár 99%-át is mindenféle erős vegyszer nélkül.

Ha még higiénikusabb otthont szeretne, természetesen használhatja kedvenc tisztítófolyadékát is a Vileda felmosóival:

1 kupak mosószer (30 ml) elegendő 5 liter vízhez

Ha alkoholos tisztítószert használ (pl. fertőtlenítő oldatot), akkor jobb, ha hideg vízzel hígítja.

Az alkohol forró vízben gyorsan elpárologna.

A Vileda mikroszálas felmosófejek nagyon tartósak és mosógépben moshatók max. 60 °C hőmérsékleten.

A környezetbarát tisztítás és takarítás ott kezdődik, hogy több felmosófejet használ felváltva. A legjobb, ha a fejeket gyakran cseréljük, és az összes tisztítóeszközt együtt mossuk ki.
 

Különleges tipp:    Nagy területek fertőtlenítéséhez, öntse a fertőtlenítőszert közvetlenül a Vileda 1-2 Spray lapos felmosó tartályába. Ennek a takarítóeszköznek permetező fejrésze van, amely könnyen eléri, és fertőtleníti azokat a nehezen elérhető helyeket is, ahol sok baktérium szokott elszaporodni (pl. a WC-kagyló körül).
INT_Hygiene-concept_page-banner_special-tip.jpg

Takarítás nyolcasokat leírva

Takarítás nyolcasokat leírva

Azért, hogy az összes piszkot a szoba közepe felé hajtsa, és elkerülje a szennyeződések egyik sarokból a másikba történő áttolását, takarítás közben írjon le nyolcasokat a padlón a felmosó fejjel!
3 Step Lying 8_hu.png

Ez a módszer enyhíti az ízületeket érő terhelést, és megelőzi a váll és a hát megfájdulását. A területet így lehet minimális erőfeszítéssel feltakarítani. Ez jó módszer a felületek tisztításakor is.
Csere_kep_hu.jpg

A baktérium pusztító

A baktérium pusztító

Anélkül, hogy a padlót esetleg károsító vegyszerekre és egyéb tisztítószerekre lenne szükség, a Steam a forró gőz erejével képes eltávolítani a padlóról a baktériumok akár 99,9%-át.

A helyes takarítási módszer - mindenhová

600-450-top-to-bottom.jpg

A helyes takarítási módszer - mindenhová

A baktériumok különösen szeretik a nedves környezetet, és ott is szeretnek szaporodni, ahol nem is számítunk rájuk. Hogyan végezzük a takarítást? Takarítsuk fel először a padlót, majd jöhetnek a polcok, vagy fordítva? Higiéniai koncepciónk nemcsak időt takarít meg önnek, hanem otthonának 99%-át baktériumoktól mentessé teszi fentről lefelé. Íme, a koncepció első titka: a „fentről lefelé” önmagában tökéletes tisztítási módszer: Kezdje a mennyezettel! Utána, foglalkozzon a munkafelületekkel, asztalokkal és fiókokkal! Függőleges takarítás.

A padlót csak a legvégén takarítsa fel!
 

Külön tippek minden területhez

Külön tippek minden területhez

 
4 Room_hu.png

FÜRDŐSZOBA

FÜRDŐSZOBA

Használjon külön törlőkendőt a vizes blokk minden egyes részéhez: a zuhanyzóhoz, a mosdóhoz, a csempékhez!

Rendszeresen törölje le az ajtók kilincseit, gombjait, a fali kapcsolókat és egyéb kézzel érintkező felületeket! Tegye baktériumoktól mentessé a WC-tartályt és a WC-kagylót, beleértve az utóbbi fedelét is. Nagyon sok baktérium él itt, és könnyen megfertőzik a kezeket.

A baktériumok szeretnek szaporodni a nedves helyiségekben. Ennek megakadályozása érdekében, törölje le először nedves, majd kicsavart (külön erre szánt!) törlőkendővel vagy ablaktörlővel a felületeket közvetlenül a zuhanyozás vagy mosás után.
 

WC

WC

Mossa ki a törlőkendőt, majd tisztítsa meg alaposan a WC-ülőke mindkét oldalát!

Védje a kezeit kesztyűkkel!

Súrolja tisztára a WC-kagyló széleit és belsejét a WC-kefével vagy külön erre a célra szolgáló súrolószivaccsal!

A kezeivel gyakran érintkező részeket — például az öblítőtartály nyomógombját, az ajtókilincseket és -fogantyúkat és a WC-kefe nyelét — gyakrabban kell az erre a célra szolgáló, külön törlőkendővel lemosni.
 

Otthoni iroda

Otthoni iroda

A jelenlegi válsághelyzetben egyre több ember szorul a négy fal közé, és így végez távmunkát vagy alakít ki otthoni irodát. Függetlenül attól, hogy ez rövid vagy hosszú távra szól, a baktériumok elszaporodnak a kézzel gyakran megérintett tárgyakon: az asztalon, a laptopon, a billentyűzeten.

Használjon külön tisztítókendőt a munkafelületekhez és a hardverhez!

Óvatosan távolítsa el a morzsákat és a durva szennyeződéseket a számítógép vagy a laptop billentyűzetéről egy porszívóval!

Tisztítsa ki finoman a réseket vattás végű fültisztító pálcikával vagy hasonlóval (pl. fogkefével vagy akár fogpiszkálóval)!

Tisztítsa meg alaposan az egeret és a billentyűzetet egy nedves mikroszálas kendővel! Távolítsa el a makacs szennyeződéseket egy nedves törlőkendővel!

Portalanítsa a monitort egy puha mikroszálas kendővel, távolítsa el nedves törlőkendővel a zsíros ujjlenyomatokat stb.!

Tipp:    A képernyő, a billentyűzet és az egér  tisztításakor legyen óvatos, mert ezek az érzékeny eszközök könnyen megsérülnek!
 

konyha

konyha

Használjon külön törlőkendőt az edényekhez és a munkafelületekhez!

Ha végzett a munkával, hagyja megszáradni a mosogatószivacsot, a konyharuhát, a konyhai törlőkendőt!

Rendszeresen mossa le meleg vízzel a mosogatót, a munkafelületeket, a konyhai eszközöket és az ajtók és szekrények fogantyúit!

Ürítse gyakran a szemetesládát, és mossa ki hetente legalább egyszer legalább 60 °C-os mosószeres meleg vízzel.

A mosogatókefét rendszeresen ki kell mosni a mosogatógépben.
 
a brand of FREUDENBERG