INT-LIC-page-header_hu2.jpg

LOVE IT CLEAN

LOVE IT CLEAN

A Love it Clean koncepcióval mi is hozzájárulunk , hogy ne csak az otthonaink legyenek tisztábbak, hanem a környezetünk is.

Az ipari és fogyasztói hulladék csökkentése az egyik legfontosabb környezetvédelmi kérdés. Óceánjaink állapota, mezőgazdaságunk és életminőségünk végső soron annak függvénye, hogy a vállaltok és a fogyasztók hogyan kezelik a Földre kifejtett emberi hatásokat. A környezetünkbe kerülő hulladék ugyanis globális kérdés, mely mindannyiunktól cselekvést kíván. Világhírű tisztítóeszközök gyártójaként felelősséggel tartozunk bolygónk megőrzéséért a jövő generációi számára

Azon dolgozunk, hogy ökológiai lábnyomunk csökkentésével tisztább hellyé varázsoljuk a Földet. A környezetvédelmi szempontot termékeink életciklusában – a nyersanyag beszerzésétől az értékesítésig – végig a vállalatunk sikerének egyik kulcsfontosságú mércéjeként vesszük figyelembe, és egyúttal arra törekszünk, hogy növeljük magas szintű termelékenységünket.

Három fő területre koncentrálunk, ahol úgy hisszük, a legnagyobb változást érhetjük el tartós termékek gyártásával, illetve azáltal, hogy új életet adunk az anyagoknak és kiküszöböljük a hulladéktermelést.

LIC_KOK_336x249_hu.jpg

„Gazdaságunk fenntarthatóvá tétele nem a véletlen műve, hanem tetteink közvetlen következménye – vállalatként és fogyasztóként egyaránt.  Büszkék lehetünk az eddig megtett lépéseinkre. Tartós termékeink segítenek a hulladék csökkentésében, miközben kiváló minőséget nyújtanak.  Az utóbbi években 15-ről 40%-ra növeltük az újrahasznosított műanyagok használatát szilárd műanyag termékeinkben.  Szinte az összes műanyag csomagolásunk újrahasznosítható.  Felelősséggel tartozunk azonban azért, hogy folyamatosan fejlődjünk, és ott változtassunk, ahol tudunk.  Ezért hoztuk létre a Love It Clean vállalati kezdeményezést, mely megtestesíti alapvető hitünket abban, hogy felelősséggel tartozunk a jövő generációiért.  A következő években nagyszabású célok elérése mellett kötelezzük el magunkat, és aláírjuk az Ellen MacArthur Alapítvány New Plastics Economy elnevezésű globális kötelezettségvállalását.  Mindezt azért tesszük, mert hiszünk abban, hogy a fenntarthatóság szempontjából a kevesebb több, szeretnénk továbbra is csökkenteni a hulladék mennyiségét, ösztönözni a fenntartható csomagolás használatát, újrahasznosítani a primer műanyagokat, és arra fókuszálni, amiben a legjobbak vagyunk: a tartós és csúcsminőségű termékek gyártására.”

KARIN OVERBECK, a Freudenberg Home and Cleaning Solutions GmbH (FHCS) ügyvezető igazgatója.

ÚJ ÉLETET ADUNK AZ ANYAGOKNAK

 

INT-LIC-heart-shape-no-box_hu.jpg

Az újrahasznosítás és az újrahasznosíthatóság kulcsszerepet játszik abban, hogy körforgásban tartsuk a lehető legtöbb nyersanyagot. Újrahasznosított műanyag használatával értékes nyersanyagokat mentünk meg a kiselejtezéstől és attól, hogy soha többet ne kerüljenek felhasználásra. Folyamatosan növeljük termékeinkben az újrahasznosított anyagok mennyiségét. Ma a tisztítóeszközeinkhez felhasznált szilárd műanyag termékek alkotóelemeinek több mint 40%-a újrahasznosított anyaggal készül. Ezenkívül tovább folytatjuk a munkát új technológiák és módszerek kidolgozásán, hogy több műanyagnak adhassunk új életet kiváló minőségű Vileda termékekben. Az újrahasznosított anyagok használata csökkenti a hulladék mennyiségét. De mi a helyzet a jövőbeli termékekkel? Ahhoz, hogy a már használt műanyag újra beléphessen a körforgásos gazdaságba, szét kell válogatni, majd lebontani és újrahasznosítani. Minél tisztább a műanyag, annál jobb az újrahasznosítási folyamat szempontjából. Ezért műanyag csomagolásainkat 100%-ban újrahasznosítható polipropilén/polietilén csomagolásból készítjük.
​​​​​​​
A hullámpapír-csomagoláshoz pedig 100%-ban újrahasznosított csomagolási hulladékot használunk.
INT-LIC-page-banner-recycled-PET_hu2.jpg

ÚJRAHASZNOSÍTOTT PET PALACKOK A SEPRŰKBEN: A seprűinken lévő sörték 2005 óta műanyagpalack-forgácsból származó, újrahasznosított poliészterből készülnek. Csökkentjük a primer nyersanyagtartalmat, és biztosítjuk, hogy a hagyományos sörtékhez képest ezek a sörték szilárdan rögzüljenek a tartószerkezethez.
INT_LIC_page-banner_UMT_TURBO_hu2.png

CSÖKKENTJÜK A HULLADÉK ÉS A KÁROS ANYAGOK MENNYISÉGÉT

CSÖKKENTJÜK A HULLADÉK ÉS A KÁROS ANYAGOK MENNYISÉGÉT

A kezdetektől fogva csökkentjük a hulladék mennyiségét. Mit jelent ez? Minden újabb innovációval megoldásokat keresünk, hogy hogyan csökkentsük a hulladék- és káros anyagok mennyiségét. 

A Vileda és Wettex márkájú szivacskendőink 100%-ban komposztálhatóak, és 8 hét alatt biológiailag lebomlanak – ugyanakkor moshatóak és újrahasználhatóak. Ezeket a termékeket Svédországban cellulóz fapép nyersanyagból állítjuk elő.  

Anyagok CSÖKKENTÉSE újratervezés és innováció által | 5000 tonna megspórolt CO2.
Vállalatként már a 80-as években elhatároztuk, hogy minden termékünk esetében kerüljük a káros PVC-lágyítószereket.

Folyamatosan arra törekszünk, hogy minimalizáljuk a felhasznált csomagolóanyagok mennyiségét. Kifejlesztettünk egy holisztikus megközelítést, mely figyelembe veszi a csomagolási teljesítményt és a környezeti hatást az ellátási láncon belül. Számításba veszünk új, innovatív csomagolóanyagokat is, melyek segítenek a környezeti hatások csökkentésében.

​​​​​​​

​​​​​​Az OEKO-TEX® STANDARD 100 egyike a világ legismertebb káros anyagokra tesztelt textil szabványainak. A STANDARD 100 szabvány esetében megadott határértékek sok esetben meghaladják a nemzeti és nemzetközi követelményeket. Felmosó fejeink és törlőkendőink többsége az OEKO-TEX® STANDARD 100 szerinti tanúsítással rendelkeznek. ​​​​​​Bizonyított, hogy tesztelt termékeink káros anyag jelenléte humánökológiai szempontból biztonságosak.​​​​​​​

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Seprűválasztékunk gyártásához egyedülálló technológiát alkalmazunk annak érdekében, hogy csökkentsük a primer nyersanyagok felhasználását. Ennek köszönhetően a seprűfej könnyebb, és műanyagot is spórolunk vele. Ezenkívül termékeink többsége a Plastica Seconda Vita által hitelesített.

TARTÓS TERMÉKEKET GYÁRTUNK

TARTÓS TERMÉKEKET GYÁRTUNK

Minél tovább használja termékeinket, annál jobbat tesz a környezetnek. Ezért minden egyes újrahasználattal hozzájárul ahhoz, hogy eggyel kevesebb termék kerüljön a hulladékgazdálkodási rendszerbe. Nemcsak arra biztatjuk vásárlóinkat, hogy tartsák meg és használják újra a Vileda termékeiket, hanem ezt lehetővé is tesszük azáltal, hogy hosszú távú használatra tervezzük őket.  

Tartós, mosható termékeink tisztán tartják otthonát és lelkiismeretét.​​​​​​​
​​​​​​​
​​​​​​​

​​​​​​Tartós termékeink segítenek az eldobható hulladék mennyiségének csökkentésében. Legtöbb mikroszálas felmosó fejünk több, mint két évig használható. Még akkor is, ha rendszeresen mossa őket.​​​​​​​

​​​​​​​Kiváló minőségű felmosó utántöltőink erős mikroszálaikkal csökkentik az alapos tisztításhoz szükséges vegyi anyagok mennyiségét, és még a baktériumok 99%-át is eltávolítják – pusztán vízzel. 

INT_LIC_page-banner_recycled-products_hu.png

BÁRMIRE IS HASZNÁLJA A VILEDÁT,
REMÉLJÜK, TISZTÁN SZERETI.
a brand of FREUDENBERG